www.zagorje.si
Krajevna skupnost Šentlambert: Novice


Vabilo na učno delavnico o defibrilatorju


 

defibrilator.png
V četrtek, 12.10.2017 ob 18.00, vabljeni v dvorano Gasilskega doma v Šentlambert
na učno delavnico o pravilni uporabi avtomatskega defibrilatorja.

Delavnico vodi predavateljica z licenco RK Zagorje ga. Manca Vovk, dipl. med. ses.

Vabljeni vsi, ki vam je mar za življenja drugih.VABILO


 
ŽUPNIJA ŠENTLAMBERT
Šentlambert 14
1410 Zagorje ob Savi
Datum: 11. september 2017

VABILO

Spoštovani!

Našim prednikom veliko dolgujemo. V težjih razmerah od današnjih so ustvarjali svoj svet, z zaupanjem v Božjo pomoč so stopali po poti življenja. O njihovi veri pričajo znamenja in križi, predvsem pa cerkve in cerkvice, ki so posejane po naši deželi.

Ena izmed njih je tudi župnijska cerkev sv. Lamberta v Šentlambertu, ki letos praznuje 150-letnico postavitve v sedanji podobi.

Ob tej priložnosti Vas vljudno vabim na slovesnost, ki bo v nedeljo 17. septembra 2017 ob 14. uri.

Najprej bo jubilejna sv. maša, ki ji bo sledil blagoslov letos dograjenega pastoralnega centra.
Praznično vzdušje v prijetni družbi se bo nadaljevalo z družabnim popoldnevom v režiji ansambla Mira Klinca, ki bo postreglo tudi s kakšnim presenečenjem.
Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno.
(V primeru dežja bo druženje v bližnjem gasilskem domu.)

Janez Mrak, župnikGLEDALIŠKA IGRA » VAŠKO ŽIVLJENJE » PRIVABILA ŠTEVILNE GLEDALCE


 
V nedeljo, 12. februarja, smo v dvorani gasilskega doma v Šentlambertu gostili dramsko skupino Kulturnega društva Podkum. Mladi gledališčniki so se predstavili s komedijo Vaško življenje. Dogajanje je bilo postavljeno v čas, ko so kmetje delo opravljali le ročno. S prihodom mehanizacije pa se življenje na kmetiji povsem zaplete. Za povrhu je tu še neuslišan vaški zapeljivec, kateremu nobena deklina ni ostala dolžna zaradi njegovih laži. In kako drugače, če ne ravno v vaški gostilni, najdemo odgovore na vsa vprašanja in dileme. Komično dogajanje na odru ni nikogar pustilo ravnodušnega in je med gledalci izzvalo salve smeha.

Da je bil izbor gledališke igre več kot ustrezen, čas in prostor povsem primerna, dokazujejo številni gledalke in gledalci. Razveseljivo je tudi dejstvo, da je med obiskovalci podobnih dogodkov opaziti vse več mladih in najmlajših.


FOTO: B. O.
TEKST: S. O.OTROŠKO PUSTOVANJE PREGNALO ZIMO


 
Tako kot že nekaj let zapored je tudi letošnja pustna nedelja minila z znamenju malih in nekoliko večjih pustnih mask. Tik pred zimskimi počitnicami so dvorano gasilskega doma in njegovo okolico preplavile pisane barve, glasno petje, hrupna glasba in slastne dobrote. Za še bolj noro pustno zabavo je tokrat poskrbel klovn Žare. Njegove norčije so med obiskovalci prireditve izvale solze smeha, veselje in sproščeno vzdušje. V dobri uri zabave je uživalo mlado in staro. Za konec pa se je vsak lahko umiril v čisto posebnem ustvarjalnem kotičku.

Ker nas je vsako leto več in ker si želimo drugo leto še bolj noro in glasno zabavo, vas že sedaj vabimo v našo družbo. Se vidimo!


Otroško pustovanje 2017Otroško pustovanje 2017Otroško pustovanje 2017

FOTO: S. O.
TEKST: S. O.NIZ DROBNIH UTRINKOV ZA MAMI


 
Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu je bila letos zamaknjena na prvo soboto v aprilu. Kljub nekoliko nesrečnemu datumu, se je zbralo veliko število ljudi, ki vedno z veseljem prisluhnejo izbranemu kulturnemu programu. Učenke in učenci so premierno uprizorili predstavo z naslovom » Kaj mi je tega treba bilo » in bili deležni številnih pohval. Dekleta vokalne skupine Pomladna rosa so z glasbenim vložkom popestrila program in nas popeljala nazaj v sedemdeseta leta glasbenih legend. Svoj utrinek so dodale učenke Vesele glasbene šole ter plesalke in plesalci plesnega krožka, ki ga na PŠ Šentlambert vodi prostovoljka Kristina Drnovšek. Kot zadnji se je na odru predstavil mešani pevski zbor Izpod Svete gore.

Skrbno izbran kulturni program, otroški smeh, razpoloženje in veselje obiskovalcev prireditve so botrovali sproščenemu vzdušju v dvorani. Sladko presenečenje za vsako obiskovalko, drobno pecivo na mizi, prijazna beseda na vhodu pa so razlogi, ki vedno znova privabijo v dvorano šentlambertskih gasilcev. Naj torej velja zahvala vsem in vsakemu posebej. Mnogo vas je po svojih močeh pomagalo ustvariti ta dogodek, zato smo organizatorji vsakemu posebej hvaležni za njegov prispevek.

FOTO: B. O.
TEKST: S. O.

Pojdi na stran       >>